9 Ιουλ 2011

Google +

Αν και δεν έχω πολύ ώρα στη διάθεση μου -βλέπε εξόρμηση στην παραλία- αφιερώνω λίγο χρόνο για να καταγράψω κάποια πρώτα σχόλια σχετικά με τη νέα υπηρεσία Google Plus. Λες, να είμαστε παρόντες στη γέννηση ενός μεγαθήριου όπως το Facebook ή θα πάει άπατη κι αυτή η προσπάθεια όπως το buzz;
Καταρχήν το περιβάλλον παραπέμπει σε γνωστές εικόνες, με δυνατότητα δημιουργίας προφίλ, upload φωτογραφιών και ροής (λέγε με wall!).
Η μεγάλη καινοτομία είναι οι κύκλοι! Στο Google+ λοιπόν δεν κάνεις φίλους. Μπορείς να 'συμπεριλάβεις χρήστες στους κύκλους σου', οι οποίοι μπαίνουν αυτόματα, χωρίς επιβεβαίωση. Μπορείς να έχεις πολλούς διαφορετικούς κύκλους: οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι... και τα μέλη του καθενός να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη, με λίγα λόγια. Εσύ αποφασίζεις τι θα βλέπει ο καθένας. Και κάτι σημαντικό: οι άλλοι δεν ξέρουν σε ποιον κύκλο τους τοποθέτησες ;)
Άλλη καινοτομία είναι το 'hangout', σε απλά ελληνικά βίντεο τσατ! Στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν έως 10.
Τι άλλο;
..άά! αντί για Like έχει +1!!! Το γνωστό που βλέπουμε στα αποτελέσματα των αναζητήσεων google τώρα τελευταία.

Το project βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση με περιορισμένους χρήστες. Αν λοιπόν θέλεις να σε βάλω στους κύκλους μου για να δεις πως δουλεύει, πόσταρε σε σχόλιο το e-mail σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: