10 Ιουλ 2009

Μοριακή Γαστρονομία

Είναι η νέα τάση της Μαγειρικής!
Σφαιριοποίηση, μοριοποίηση, επαγωγικές εστίες, ενεργός άνθρακας ... με άλλα λόγια η χημεία στην κουζίνα σας!

Σκόνη Αρακά
Ζεματάμε τον αρακά σε καυτό νερό για 3 λεπτά. Κρυώνουμε σε πάγο και στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τον αρακά σε αποξηραντήρα για 4 ώρες ή απλώνουμε τον αρακά σε λαμαρίνα και τοποθετούμε στο φούρνο στους 60 βαθμούς για 6 ώρες. Περνάμε τον αρακά από το μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη.


Αέρας Πράσινου Μήλου
Ανακατεύουμε το χυμό μήλου (250γρ) και τη λεκιθίνη (0,8γρ) με μπλέντερ χειρός στην επιφάνεια του υγρού. αφήνουμε να καθήσει λίγο για 1 λεπτό και μαζεύουμε τον αφρό από την επιφάνεια.

Μη χάσετε στο επόμενο ποστ: κρέμα από αγγούρι και μακαρόνι από κασέρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: