19 Δεκ 2008

Υποκλίσου! (this is a tribute to Freddie Mercury)

Όσοι με ξέρουν καλά, γνωρίζουν ότι ένα από τα θεματάκια που με λυπούν σε αυτή τη ζωή είναι που δεν είχα -κι ούτε θα έχω ποτέ - την ευκαιρία να βρεθώ σε ένα live του Freddie/ των Queen.



Είναι άξιον θαυμασμού πως ένας νεαρός από την Ινδία κατάφερε να γίνει ίσως ο μεγαλύτερος θρύλος της rock μουσικής σκηνής. Τόσο μεγάλος και τρανός έγινε που δεν τον χώρεσε αυτή η Γη και την έκανε νωρίς-νωρίς για τα ουράνια -μετά λύπης μου κυριολεκτώ. Στέκεται λοιπόν εκεί πάνω, ροκάρει και ακούει τι λέμε... (γι αυτό προσοχή σε κάθε λεξούλα που αραδιάζεις, catherine)

Ήταν τόσο χαρισματικός ο Freddie, την είχε τη μουσική μέσα του: τραγουδοποιός, ερμηνευτής, τενόρος, show man. Είχε σπουδάσει και graphic design -see. Και μπόρεσε να ξεχωρίσει σε μια εποχή που έβγαλε τεράστια συγκροτήματα, φωνάρες και τραγουδάρες, ας μη ξεφύγω από το θέμα. Χωρίς σκουλαρίκια, χωρίς τατουάζ, χωρίς ανταύγειες και περίεργα κουρέματα.

Ζούσε την ιδιαιτερότητα του χωρίς να την κρύβει, αλλά και χωρίς να τη διατυμπανίζει. Μοιραία η προσωπική του ζωή έγινε βορά στα μέσα και στα έξω. Είναι gay; είναι straight; είναι άρρωστος; πεθαίνει; έχει aids; δεν έχει; Ο ίδιος δήλωνε "i am what i am. So what?" και δως του τα δημοσιεύματα, δως του οι φήμες, δως του η παραφιλολογία..
Αναρωτιέμαι αν εξακολουθούσε να ζει και να γράφει πόσα ακόμα θα μας είχε χαρίσει. Ακόμα κι έτσι όμως που τα θέλησε η μοίρα, ο Freddie με το έργο του έδωσε έμπνευση σε πολλούς καλλιτέχνες , οι οποίοι φτιάχνουν μέχρι σήμερα ωραίες μελωδίες που μας χαϊδεύουν τα αυτάκια και όχι μόνο.
Χωρίς να θέλω να αδικήσω το υπόλοιπο συγκρότημα... he is the Queen!
Οι δύο εναπομείναντες καλλιτέχνες του συγκροτήματος συνεχίζουν τις live εμφανίσεις, με new singer τον εεεμ, τον κύριο Paul Rogers. Ιεροσυλία, κατά την ταπεινή μου άποψη. Θα πήγαινα όμως αν μου δινόταν η ευκαιρία. Μόνο και μόνο για να ακούσω τον Brian May να σπαράζει "i'm just the pieces of the man i used to be.." (http://www.youtube.com/watch?v=AUn3_cdxkT0)

Δεν υπάρχουν σχόλια: